Kayıt Ol

Giriş

Şifremi Kaybettim

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

soru ekleme

Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Giriş

Kayıt Ol

.........

Yazılım Nedir?

Yazılım Nedir?

Bilgisayar Yazılımı

Bilgisayar yazılımlarını çok çeşitli şekillerde sınıflandırmak olasıdır.Örneğin işletim sistemlerinin de ait olduğu sistem yazılımları ve son kullanıcıların özel amaçlarına hizmet etmek üzere hazırlanmış uygulama yazılımları şeklinde de bir sınıflandırma yapılabilir.

Her iki yazılım türü de bilgisayar veya benzeri sayısal cihazlar üzerinde istenen bir işi yerine getirecek ve herhangi bir programlama dili veya programlama dili veya program geliştirme aracı kullanılarak amaçlanan görevi yerine getirmek için gerekli olan program ve verilerden oluşan komutlar dizinidir. Aşağıda yazılım ile program kavramlarının ve bilgisayar mühendisliğini ilgilendiren diğer konuların formel tariflerini vermeye çalışacağız.

webyazilim

Yazılım

Program kendi içerisinde bir bütün olan ve belirli bir işi/görevi yerine getiren algoritmik bir ifadedir. Bir program kod yazılarak yapılacağı gibi donanım tabanlı da tasarlanabilir.Genel olarak, bilgisayar programcıları, işin yazılım tarafıyla ilgilenirken, sistem geliştiriciler hem yazılım hem de donanım tarafıyla ilgilenirler.

Yazılım, genel olarak, bir işin program kodları üretilerek yapılmasıdır; tanımı, donanım dışında kalan ve programcının  kodlama yaparak istenilen bir işi veya görevi yerine getirilmesi için oluşturduğu program/kod ve veri kümesidir.

Yazılım bir veya birden çok programın bir araya gelmesinden oluşan bir program kümesi olarak tanımlanır; özellikle , büyük ölçekli yazılımlar birçok programın, verinin ve dökümanın bir araya gelmesinden oluşur.

Bir işin yapılması için tasarlanmış algoritmik ifadeyi hayata geçirmek için, herhangi bir programlama diliyle(örneğin C, JAVA, C++ gibi), o dilin özelliklerini kullanarak elde edilmiş program parçasına program kodu denir.Program kodu, bir satırdan oluşacağı gibi programın tamamını da kapsayabilir.

Programlar içerisinde verilerin tutulduğu bellek gözlerine verilen simgesel isimlere değişken denir; dolayısıyla program içerisinde kullanılacak veriler değişkenler içinde saklanırlar. Değişken içinde tutmak, aslında bilgisayar iç belleğinde tutmakla eş anlamlıdır.Değişken bilgisayar belleğine atanmış bir etiket olarak da görülebilir. Örneğin bir programda birbirinden farklı 5 yeri tutulacaksa  5 adet değişkene ihtiyaç vardır.Değişkenlere isim vermek programcıya kalmıştır;kısıtlamalara uyması koşuluyla istenilen ad verilebilir.Ancak anlamlı olması önerilir!

 

Hakkında Yazılım Geliştiricileri


Beni Takip Et

Leave a reply

CAPTCHA
Refresh

*